Литерарни конкурс

У оквиру пројекта ЕкоКон – Сва лица климатских промена удружење Екогенеза
у партнерству са удружењем Дете – заштитник планете

 

расписује

 

КОНКУРС ЗА ЕСЕЈЕ

на тему

 

„КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ И ЈА“

Позивамо вас, београдски средњошколци, да учествујете на нашем конкурсу за есеје и да нам представите своје виђење феномена климатских промена. Желимо да сазнамо из ког угла  ви сагледавате овај глобални проблем и каква размишљања и емоције он изазива у вама.

Циљ овог Конкурса је да се чује глас младих из наше заједнице и да то буде подстрек за њихово укључивање у јавну дебату о климатским променама.

ПРОПОЗИЦИЈЕ

Право учешћа имају сви ученици београдских средњих стручних школа и гимназија.

Радови морају бити оригинално и самостално написани за овај конкурс.

Примају се искључиво текстови написани на српском језику, максималне дужине до 1.500 речи, фонт Тimes New Roman, величина 12 pt, проред 1,5 pt, стандардне маргине (са свих страна по 2,5 cm), обострано поравнање (Justify). Користити српске наводнике („”).

Слањем текста аутор прихвата да ће исти, у случају прихватања, проћи уређивање и коректуру.

Приспели радови биће задржани без накнаде аутору, а Организатор задржава право да, уз навођење имена аутора, излаже и објављује радове без било каквих ограничења и без обавезе прибављања додатних сагласности.

 

Уз рад је ОБАВЕЗНО доставити и насловну страну која садржи следеће податке:

 

  1. Наслов рада
  2. Име и презиме аутора
  3. Назив школе
  4. Име, презиме, имејл и број телефона пунолетне особе за контакт (ментора или родитеља)

 

Учесници су сагласни да се њихово име и презиме може од стране Организатора објавити јавно, а сви остали подаци који се у оквиру овог Конкурса прикупе биће третирани на начин који прописује Закон о заштити података о личности.

Радови који не испуњавају пропозиције конкурса или стигну након прописаног рока неће бити узети у разматрање.

 

Радове слати у .doc/.docx формату на:

konkurs.eseji@ekogeneza.org

уз обавезно именовање фајла на следећи начин: 

име_презиме

 

Рок за слање радова је првобитно био 30. 09. 2020. године, али је продужен до 15. 10. 2020. године.

Стручна комисија ће одабрати 10 радова чији ће аутори бити позвани на конференцију ЕкоКон – Сва лица климатских промена у новембру 2020. године у Београду, где ће им бити уручени сертификати о учешћу.

Cви радови који буду испунили услове Конкурса биће објављени у електронском издању „Зборника уметничких радова” и на порталу ЕкоБлог.

За све додатне информације можете контактирати са нама путем сајта ekokon.ekogeneza.org, на имејл konkurs.eseji@ekogeneza.org или се обратите директно координаторки конкурса Бојани Живковић путем имејла bojana@dzp.rs.

Пројекат ЕкоКон – Сва лица климатских промена реализује удружење Екогенеза у партнерству са удружењем Дете – заштитник планете уз финансијску подршку Министарства заштите животне средине.